Fishing Port Bagheria Sicilië

Bagheria

Bagheria of terwijl Baaria in het Siciliaanse dialect is een dichtbevolkte stad in de provincie Palermo, beroemd om zijn prachtige historische villa’s, 18e-eeuwse gebouwen en films die hier zijn gefilmd, zoals “Baaria” door Giuseppe Tornatore en “Wedding Director” van Marco Bellokchio. Renato Guttuso werd hier geboren en het was de thuisbasis van de schrijver Dacia Maraini, een familielid van de machtige prinsen van de Alliata toen ze een kind was.

De mooiste villa’s op een rijtje

Palazzo in Bagheria

Palazzo Butera

Bagheria - Sicilië

Het is het oudste herenhuis van Bagheria, gebouwd door Giuseppe Branciforte, prins van Pietraperzia en Leonforte, die, nadat hij de hoop op de troon van Sicilië had verloren, besloot zich terug te trekken in zijn eigendommen in Bagheria.

Het werd ontworpen als een kasteel met twee gekanteelde torens die de binnenplaatsen ondersteunen. De toegangsdeur toont de nostalgische woorden “O Corte a Dio.”

Binnenin een rijke fotogalerij die onder andere de kaarten toont van de grote bezittingen van de machtige Branciforte-dynastie: Butera, Mazzarino, Grammichele, Militello en vele anderen.

De rijke zalen, met fresco’s en kostbare kristallen kroonluchters, roepen een verloren tijd op toen ridders en dames, in ritselende taftjurken, dansten tijdens de aristocratische feesten, zoals in de balzaalscène in “The Leopard” van Luchino Visconti.

De terrassen, met smeedijzeren balustrades en antieke tegels, zijn goed bewaard gebleven en vanaf daar kunt u op 14 juli genieten van het vuurwerkspektakel tijdens het feest van Santa Rosalia.


Voor meer info:

Feest van Santa Rosalia

Museums in Bagheria

Pietro Piraino speelgoed- en wassenbeeldenmuseum

Bagheria - Sicilië

In Bagheria is het speelgoed- en wassenbeeldenmuseum van Pietro Piraino, waar je terug gaat in de tijd toen je nog speelde met porseleinen poppen en oud mechanisch speelgoed.

Er zijn vele festivals, vooral tijdens heilige en profane vieringen, Dan is er ook een markt waar je langs de kraampjes met speelgoed en snoep kunt lopen.


Voor meer info:

Adres: Via Etnea 292
Openingstijden: Dagelijks van 06.00 – 22:00 uur

Museo dell ´Acciuga/Anchovis Museum- Aspra

Bagheria - Sicilië

Een bezoek aan dit museum is als een reis door de Siciliaanse oorsprong tijdens een prachtige reis door de Siciliaanse cultuur. De oprichter is een Siciliaanse zakenman die, dankzij zijn passie voor zijn kleine dorp, een museum wilde bouwen dat aan de plaats was gewijd.

Tijdens het bezoek presenteert hij een heuse show voor toeristen, schoolgroepen, autoriteiten en vip’s. De locatie is typisch traditioneel en gaat door de hele Siciliaanse roeping op het gebied van visserij en zee; het staat vol met foto’s, boten en gereedschappen die door Michelangelo Balistreri worden gepresenteerd door middel van leuke anekdoten en traditionele liederen.

Het “Ansjovismuseum” hebben ze opgericht, om plichtsgetrouwe erkenning te geven aan deze kleine vis die de kleine stad, Aspra, naamsbekendheid heeft gegeven nog steeds in de wereld populair is. Ze proberen de traditie van het bewaren van gezouten ansjovis te herstellen en te beschermen, dankzij een nauwkeurig onderzoek van materiaken en historische documenten. heeft het museum een fototentoonstelling, getiteld “Beelden van het leven in de tijd”,  die beeld schetsen van de geschiedenis van Aspra en zijn maritieme tradities. Het kleine museum wordt jaarlijks door vele bezoekers van over de hele wereld bezocht.


Voor meer info:

Adres: Via Etnea 292
Openingstijden: Dagelijks van 06.00 – 22:00 uur

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.