De Etna

Etna Catania

De Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, staat ongeveer 3.330 meter hoog tussen Catania en Taormina. Het barst regelmatig uit en sinds 2002 mogen bezoekers niet naar geen enkele top van een van de vier kraters klimmen (wandelen is toegestaan). Vanuit Catania vertrekken er regelmatig bussen naar de Etna.

Aci Castello

9 kilometer ten noorden van Catania ligt het kleine en pittoreske stadje Aci Castello direct aan de kust. Het kasteel, dat u tijdens uw bezoek niet mag missen, werd gebouwd door de Noormannen in 1076. Tegenwoordig herbergt het een museum voor diegenen die geïnteresseerd zijn in zijn geschiedenis. De stad biedt ook adembenemende nabijgelegen stranden – perfect voor een dagje uit. Per bus duurt het ongeveer 35 minuten vanaf Catania om bij Aci Castello te komen.

Bruikbare informatie:

Adres: Aci Castello, Province of Catania

San Giovanni Li Cuti

Het merkwaardige strand, niet ver van het centrum, bestaat uit overblijfselen van vulkaanuitbarstingen. Dit resulteert in een strand dat bestaat uit zwarte stenen – in tegenstelling tot het reguliere gouden zand. De vulling is misschien niet ideaal om te zonnebaden, maar het water is zeker kristalhelder. San Giovanni Li Cuti ligt in het noorden van Catania.

Bruikbare informatie:

Adres: Via San Giovanni Li Cuti

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.